Company picture

Майбутнє систем допомоги водієві та автономного водіння 

На щорічній конференції CES 2024, що проходила в січні у Лас-Вегасі, генеральний директор і засновник Mobileye професор Амнон Шашуа представив своє бачення розвитку передових систем допомоги водієві (ADAS) та автономного водіння.
Як зазначив Амнон Шашуа, прогнозований майбутній дохід Mobileye сягне $7,4 мілрд., що більш ніж у 3,5 рази більше, ніж у попередньому році.
За минулий рік системи ADAS запущені приблизно у 300 різних моделях транспортних засобів. Чіп ADAS наступного покоління, EyeQ™6L, готовий до запуску у виробництво для перших клієнтів у другому кварталі 2024 року.
У 2023 році було поставлено трохи більше 100 000 систем Mobileye SuperVision™ — найдосконалішої систем допомоги водієві на ринку, яка надає можливості автономної навігації без використання рук і розроблена для виконання стандартних функцій водіння на різних типах доріг, при цьому завжди вимагаючи повної уваги водія.
Прогнозований майбутній обсяг продажів Chauffeur™ складе 600 000 одиниць. Mobileye Chauffeur™ — це готова система самостійного керування, розроблена для того, щоб перетворити споживчий автомобіль на систему, що дозволяє «відключити» очі. Mobileye Chauffeur™ поєднує унікальний підхід Mobileye до об’ємного бачення з радаром і лідарним покриттям.
Амнон Шашуа обговорив поточний стан технологій безпілотних автомобілів і майбутні можливості галузі, зосередившись на двох основних питаннях: створення безпечнішої системи автономного водіння «з відключенням очей», а також на розвитку платформи для виробників автомобілів, яка дозволяє їм персоналізувати свій досвід водіння. Нова операційна система для безпілотних автомобілів була представлена як Mobileye DXP. Програмне забезпечення містить універсальні компоненти, необхідні всім автовиробникам, і дозволяє їм додавати власні налаштування.