Company picture

Abellio (Лондон) знижує кількість нещасних випадків у салоні на 60%

Компанія Abellio, оператор автобусних перевезень у Лондоні, вирішила знизити рівень зіткнень за участю свого автопарку в рамках проекту Vision Zero – проекту, метою якого є зниження рівня смертності на дорогах до нуля до 2041 року.
У співпраці з Mobileye в лютому 2018 року компанія Abellio запустила пілотний проект, встановивши системи запобігання зіткненням Mobileye на 66 автобусах, які курсують 3 різними лондонськими маршрутами. Випробування проводилося в координації з водіями та їх профспілкою та було підтримано Інноваційним фондом автобусної безпеки "Транспорт для Лондона".

Пілотний проект дав неабиякі результати, коли зіткнення, які можна уникнути, зменшилися майже на 30%. Крім того, стався несподіваний результат - зменшення кількості постраждалих при ДТП в салоні на 60%. В результаті компанія стала довіряти системі запобігання ДТП виробництва Mobileye. 

Компанія також зазначила, що протягом цього тестового періоду всі змінні фактори залишалися однаковими, за винятком одного - встановлення систем запобігання ДТП виробництва Mobileye.

За посиланням доступний більш детальний звіт про даний пілотний проект.

Джерело: https://www.mobileye.com/uk/fleets/case-study/abellio-group-lowers-board-bus-casualties/