AI Safety Camera

Ваш водій втомився та засинає за кермом. Як уникнути ризиків

Довгі поїздки, у тому числі вночі, можуть бути досить виснажливими для водіїв. Втома водія і засинання за кермом – найнебезпечніші фактори ризику для будь-якого автопарку. Водій швидко втомлюється, адже повинен справлятися з непередбачуваними ситуаціями, включаючи різні дорожні умови, динаміку руху, взаємодію з пішоходами та велосипедистами, раптову зміну погоди тощо.
Інших відволікаючих факторів також вистачає: користування мобільними телефонами та іншими кишеньковими пристроями, куріння, вживання їжі та пиття під час водіння, ігнорування ременя безпеки тощо. Серед найважливіших задач, з якими стикаються менеджери автопарків – зменшення кількості випадків відволікання від водіння.
Технології машинного зору (MV) і штучного інтелекту (AI) можуть допомогти зменшити кількість аварій і підвищити безпеку, оскільки вони мають можливості виявляти відволікання водіїв і визначати потенційні ризики.
 
Саме з використанням цих технологій домомагає менеджерам автопарків запобігти зайвих ризиків та вчасно розбудити водія камера AI - 12, яка «дивиться» як на дорогу, так і всередину салону. «Побачивши» ризиковану поведінку вашого водія, камера миттєво попереджає про це візуальним та звуковим сигналом. Відповідне повідомлення отримує диспетчер.Камера є важливішою складовою нашого комплексного інноваційного рішення FleetSAFE+, яке являє собою повний набір найсучасніших інструментів для управління автопарком.

По суті, сукупність технологій MV та AI представляють собою технологічний прорив, який допомагає виявляти та запобігати ризикованим і відволікаючим водінням у режимі реального часу. Надсилаючи інформацію безпосередньо водієві, а потім менеджеру автопарку, MV + AI значно підвищує ефективність і безпеку водіння.