Company picture

Безпечність міст виходить на перший план

Довгоочікуване представлення нового логістичного транспортного засобу Terberg DTS UK "Urban Safe" стало одним із найголовніших моментів цьогорічного шоу комерційних транспортних засобів у Бірмінгемі. Створений у партнерстві з дочірньою компанією Dennis Eagle рефрижераторний вантажний автомобіль компанії Terberg DTS UK є першим автомобілем подібного типу у світі. Але те, що він насправді собою являє – це новий рівень дотримання безпеки в умовах міст. Якщо "залишити поза дужками" гасла та рекламу, цей транспортний засіб є відчутним кроком до справжнього зменшення зіткнень у містах.
Для керуючого директора Terberg DTS Алісдаіра Купера, "Urban Safe" – це здійснення його давньої мрії. Пан Купер в інтерв'ю заявив: "Ідея полягала в тому, щоб спроектувати та побудувати вантажівку для задоволення постійно мінливих потреб міської логістики ланцюгів поставок. Безпека як для водіїв, так і для вразливих учасників дорожнього руху була найважливішим критерієм та основою усього проекту."

Автомобіль "Urban Safe" оснащений системою запобігання зіткненням та виявлення пішоходів і велосипедистів Mobileye Shield + TM, спеціально розробленою для транспортних засобів з великими сліпими зонами, таких як вантажні автомобілі, автобуси та комерційні транспортні засоби. Система ефективно розпізнає пішоходів, велосипедистів та мотоциклістів у сліпих зонах транспортного засобу та повідомляє водія звуковим та візуальним попередженням. Система також забезпечує класичні функції запобігання зіткненням Mobileye, попереджаючи водія про надмірне наближення, ненавмисний з'їзд зі смуги руху та можливість зіткнення з транспортним засобом попереду.

Прочитавши статтю до кінця, ви зможете більш детально ознайомитись із характеристиками автомобіля "Urban Safe", а також із реалізованими у ньому технічними та технологічними рішеннями, метою яких є підвищення безпечності перевезень та зниження аварійності на автомобільних дорогах.

Джерело: https://www.mobileye.com/uk/fleets/blog/urban-safety-takes-center-stage/