Company picture

Чому фліт-менеджери обирають модернізацію систем запобігання зіткненням

Одним із прикладів такого балансування є впровадження вдосконалених систем допомоги водію (ADAS) або систем запобігання зіткненням у транспортних засобах парку.
Хоча більшість менеджерів розуміють, що прогресивні технології забезпечують захист водіїв та скорочення простою автомобілів, вони також припускають, що їм доведеться чекати, поки компанія придбає нові, дорогі транспортні засоби, щоб скористатися цими технологіями – це абсолютно необґрунтоване та хибне припущення, яке в результаті може коштувати компанії дуже дорого – причому дорого більш ніж з однієї точки зору.

Протягом останніх двох десятиліть досвідом доведено, що системи ADAS, в тому числі такі функції, як попередження про зіткнення із ТЗ, що знаходиться попереду, попередження про з'їзд зі смуги руху та попередження про зіткнення з пішоходами, дійсно працює. Дослідження показують, що 30% усіх зіткнень можна було б уникнути шляхом ширшого запровадження таких систем запобігання зіткненням.

І ці дослідження міцно підкріплені нашим практичним досвідом. Один із прикладів – компанія Winslow Construction Group в Австралії, оператор великого автопарку, який був стурбований зростаючою кількістю зіткнень. Нещодавно вони запустили пілотний проект із використанням систем запобігання зіткненням Mobileye, які були встановлені на 60 автомобілів компанії. Під час пілотного проекту жоден з автомобілів, обладнаних Mobileye, не зазнав жодного зіткнення. 

Найкращою новиною для фліт-менеджерів є те, що цей пілотний проект не передбачав придбання нових автомобілів. Натомість, все це було досягнуто за допомогою обладнання старих транспортних засобах системами запобігання зіткненням, на що була витрачена частина коштів, призначених для придбання нових транспортних засобів. Це означає не тільки підвищення безпеки водія, що само по собі є гідною метою, але і підвищення рентабельності інвестицій (ROI) в результаті додавання технології безпеки до існуючих транспортних засобів.

Не менш важливо, щоб фліт-менеджери розуміли, що, обладнавши транспортні засоби системами Mobileye, вони не будуть йти на жоден компроміс із своїм прагненням до передових технологій. Команда Mobileye, яка розробляє системи ADAS для понад 25 провідних виробників авто – це та сама команда, яка розробила системи запобігання зіткненням, доступні для модернізації автомобілів у вашому нинішньому автопарку.

Дізнайтесь більше про доступні вам можливості для модернізації вашого автопарку, завітавши на сайт ТОВ "Квінто-Плюс" – офіційного дистриб'ютора Mobileye, an Intel company в Україні.
Джерело: https://www.mobileye.com/uk/fleets/blog/fleet-managers-choosing-retrofit-collision-avoidance-systems/