Company picture

Датчики, AI та автономна техніка для управління розумними містами

Датчики, AI та автономна техніка для управління розумними містамиБез даних і AI розумні міста не зможуть процвітати. Світ стає дедалі жахливішим місцем: зростає смертність на дорогах, одночасно відбувається потепління клімату тощо. При цьому очікується, що кількість людей, які проживають у містах, стрімко зростатиме й надалі. Все це створює нові виклики для міст по всьому світу і рухає розвиток у напрямку до розумних міст.
Незважаючи на те, що вистачає перешкод на шляху до більш зелених, менш перевантажених міст, група експертів, зібраних на CES, оптимістично налаштована на майбутнє, кероване сенсорами, штучним інтелектом та автономними технологіями.
Без датчиків та AI не буває розумних містСтартапи, технологічні лідери, безліч інших організацій та окремих людей вкладають багато грошей і часу у створення технологій, які живлять розумні міста по всьому світу. Але незалежно від обраної технології, ключовими інгредієнтами є датчики та штучний інтелект.
Датчики необхідні для збору даних, а AI необхідний для їх аналізу. Без обох цих складових розумне місто не зможе процвітати. АІ може аналізувати "енергію, активність та мобільність громадян", - сказав Карло Ратті, директор лабораторії MIT Senseable City, під час панельної дискусії в CES. "Це одна з найбільш захоплюючих сфер. Дані та AI можуть змінити спосіб руху в межах міст."
Прочитавши дану статтю до кінця, ви зможете ознайомитись із думками провідних експертів щодо використання датчиків, АІ та автономного транспорту в процесі створення та розвитку "розумних міст" міайбутнього.
Джерело: https://interestingengineering.com/how-will-smart-cities-of-the-future-move