Company picture

До розробки першого 7-нм продукту Intel причетна ST Microelectronics

ЗМІ вже неодноразово повідомляли, що випуском спеціалізованих процесорів Mobileye EyeQ5 для систем управління транспортом буде займатися не материнська компанія Intel, а сторонній підрядник в особі TSMC. В цьому немає нічого дивного, оскільки розробку цього процесора Mobileye почала ще за часів своєї структурної незалежності, і немає сенсу під крилом Intel все починати спочатку.
Нещодавно підрозділ Mobileye повідомив, що процесор EyeQ5 був удостоєний важливої галузевої відзнаки, а також було оприлюднено зображення цього процесора. Символіка компанії ST Microelectronics на корпусі присутня цілком з очевидних причин - ще у 2016 р. було оголошено про участь цієї компанії в розробці даного продукту Mobileye. У грудні 2018 р. компанія вже отримала перші зразки 7-нм процесорів EyeQ5.

Старт серійного виробництва мікропроцесорів EyeQ5 планується у 2020 р. До цього часу TSMC вже освоїть 2-е покоління 7-нм техпроцесу, але поки що ці дані не є остаточними. Підрозділ Mobileye отримав широку автономію в структурі Intel, тому зберіг можливість самостійно робити публічні заяви. 

Джерело: https://overclockers.ru/hardnews/show/95152/k-razrabotke-pervogo-7-nm-produkta-intel-prilozhila-ruku-stmicroelectronics