Company picture

Intel та лідери автомобільної галузі опублікували нову настанову із безпечності автономних транспортних засобів

Корпорація Intel та 10 компаній – лідерів у галузі виробництва транспортних засобів створили та опублікували "Безпека для автоматичного керування – понад усе" – перший у своєму роді посібник для створення, розробки, налаштування та тестування безпечних автоматизованих пасажирських транспортних засобів. Даний документ створено відповідно до концепції прийняття рішень "Безпека, чутлива до відповідальності" (RSS, Responsibility-Sensitive Safety).
Створення даного документу є надзвичайно важливим кроком для забезпечення наступного, більш високого рівня допуску автономних транспортних засобів на дороги загального користування. В даному посібнику акумульовано досвід провідних світових автовиробників, постачальників рішень та розробників технологій з метою створення безпечних автономних транспортних засобів.

В посібнику наведено 12 основних принципів безпечності автономних автомобілів та шляхи, які слід здійснити для їх реалізації. Кожен з цих принципів викладено у вигляді серії характеристик, яким автономний автомобіль повинен відповідати; елементи безпеки потім ідентифікуються для реалізації можливостей.

Отримати більш детальну інформацію про принципи безпечності автономних автомобілів від Корпорації Intel та провідних автовиробників, а також ознайомитись із повним текстом посібника ви можете за посиланням: https://newsroom.intel.com/news/intel-auto-industry-leaders-publish-new-automated-driving-safety-framework