Company picture

Коли автомобілі можуть бачити: грандіозні можливості дорожніх даних

Чоловіки та жінки, які виконують міські операції за лаштунками, сьогодні відіграють таку важливу та складну роль, як ніколи. Фіскальні обмеження по всій країні змушують керівників муніципальних органів влади робити більше з меншими витратами, у той час, коли спілки виборців із повним правом вимагають зменшення трафіку, більше безпечних доріг та надійнішу інфраструктуру.
В той час як планувальники міст вивчають широкий спектр розумних міських рішень, багато з яких потребують дорогої заміни застарілих систем та існуючої інфраструктури, в автомобільній техніці з'явилося нове рішення, яке має значний потенціал для вирішення широкого спектру завдань. Інтелектуальні системи допомоги водіям (ADAS), спочатку створені для запобігання зіткненням автомобілів, можуть надати нові уявлення та автоматизацію деяким найгострішим проблемам наших міст. Подібно до Інтернету, технології, вперше винайденої для військових цілей, але яка розширила випадки її використання далеко за межі, заплановані її винахідниками, переваги ADAS лише починають усвідомлюватися.

Уявіть, якби наші міста могли:
- Визначати несправну інфраструктуру в режимі реального часу, а не за місяцями, щоб можна було зробити ремонт до того, як завдано збитків;
- Відмічати та знаходити на мапі сотні тисяч інфраструктурних ресурсів на тисячах миль доріг, і мати можливість зберігати дані на портативному USB-накопичувачі;
- Розуміти найбільш небезпечні дороги та перехрестя до того, як станеться аварія чи загине людина.

У компанії Mobileye все це вже стає реальністю. Починаючи з реалізації функцій допомоги водіям для мільйонів легкових автомобілів наших клієнтів та вдосконалення технології, необхідної для автономних транспортних засобів рівнів 4 і 5, до продукту Mobileye 8 Connect (пристрою для модернізації, який може забезпечити попередження про запобігання зіткненням майже на будь-якому транспортному засобі), вже сьогодні на дорогах ми будуємо комп’ютерне бачення та рішення штучного інтелекту, які навчають автомобілі бачити.

Прочитавши статтю до кінця, ви зможете отримати більш детальне уявлення про технології комп'ютерного зору та інші технічні та технологічні рішення компанії Mobileye, an Intel Company, за допомогою яких здійснюється аудит дорожньої інфраструктури з метою підвищення безпеки руху та зниження аварійності на автомобільних дорогах.

Джерело: https://comotionla.com/perspectives-when-cars-can-see-the-massive-opportunity-of-road-data