Company picture

Лідари - новий перспективний напрямок розробок Mobileye

У структурі корпорації Intel підрозділ Mobileye є одним з найбільш динамічних, оскільки технології автоматичного керування транспортними засобами викликають інтерес, який дедалі зростає. Представники Mobileye провели перший в історії компанії день зустрічі з інвесторами, захід тривав кілька годин.
Заяви, зроблені представниками Mobileye (структурного підрозділу Intel), по-справжньому цікаві. На думку експертів компанії, світовий ринок буде готовий до "приватних автономних автомобілів" лише до 2025 року, незважаючи на появу трьома роками раніше безпілотних таксі. Оголошена раніше ініціатива REM з використання даних, отриманих з камер автомобільних систем, для створення цифрових карт місцевості принесе відчутні результати не раніше 2024 року. Mobileye планує забезпечити своїми точними картами покриття основних регіонів, таких як: США, Європа, Африка і Близький Схід, Китай, Індія і Корея. З 2008 року компанія випустила понад 50 млн. процесорів сімейства EyeQ, які застосовуються в близько 300 моделей автомобілів, при цьому 8 з 11 систем автоматизації рівня L2 + засновані на продукції Mobileye.

Важливо, що Mobileye планує створити до 2023 року свій власний лідар - оптичний радар, що дозволяє визначати взаємне розташування об'єктів та відстань між ними. Зараз цей пристрій є однією з найбільш дорогих частин системи "автопілот". Експерти компанії впевнені, що лідари користуватимуться дедалі більшою популярністю в міру зниження їх вартості.

Вивчення планів Mobileye також цікаво в іншому контексті - в березні почнеться серійне виробництво 7-нм процесорів EyeQ 5, які допомогли створити STMicroelectronics, а виробляти буде компанія TSMC. Про свій намір придбати даний мікропроцесор вже заявили 4 клієнта; обсяг замовлення попередньо оцінюється в 8 млн. примірників. При споживаної потужності не більше 10 Вт швидкість мікропроцесора складатиме до 24 трлн. операцій за секунду. Також компанією були озвучені плани з випуску процесорів EyeQ 6, які з'являться в 2023 році і будуть мати швидкість 128 трлн. операцій за секунду при рівні TDP не більше 40 Вт.
Джерело: https://overclockers.ru/hardnews/show/100103/mobileye-zajmetsya-razrabotkoj-lidarov