Company picture

Mobileye може стати провідним гравцем автомобільного ринку

Під час свого виступу минулого вівторка на CES виконавчий директор Mobileye Амнон Шашуа (Amnon Shashua) постарався переконати представників ІТ-індустрії та ЗМІ в тому, що цей ізраїльський стартап, придбаний корпорацією Intel у 2017 р. за рекордну суму в 15,3 млрд. доларів США, слід розглядати не просто як "другорядного" претендента на частку ринку автономних автомобілів, на якому наразі присутні Tesla, Google Uber и GM.
Mobileye в якості основного постачальника високотехнологічних систем допомоги водієві (ADAS) має важливу стратегічну перевагу над конкурентами. Тривалі ділові зв'язки з автовиробниками означають, що у Mobileye не буде значних проблем із впровадженням нових технологій.
Mobileye успішно уклала угоди на доступ до даних датчиків з автомобілів Volkswagen, BMW, Nissan и ще 3 автовиробників. Це надасть компанії доступ до більш масштабного та цінного набору даних, ніж ті, якими можуть володіти більшість компаній, які самостійно займаються розробкою технологій автономного водіння.
Крім того, Mobileye має багатий інженерний досвід, який підтверджений вражаючимим демонстраціями автономних прототипів. Так, минулого тижня компанія Mobileye оприлюднила відео, в якому прототип, оснащений 12 камерами, протягом 20 хвилин самостійно рухався звивистими вулицями Єрусалима. Керуючись лише відеокамерами, цей автомобіль впевнено долав складні перехрестя, протискуючись у смуги з щільним трафіком та завчасно уникаючи зіткнень з іншими учасниками руху. Отримати більш детальну інформацію про плани Mobileye, an Intel Company на найближчі роки ви зможете, прочитавши дану статтю повністю. 
Джерело: https://ko.com.ua/glavnym_igrokom_rynka_avtonomnogo_vozhdeniya_mozhet_stat_mobileye_131497