Company picture

Проект збору даних, який щодня позначає 28000 миль шляхів Барселони

Іспанський орган з безпеки дорожнього руху - Генеральний директорат з питань дорожнього руху (DGT), та муніципальна влада міста Барселона разом з компанією Mobileye представили дані за перші 2 місяці проекту, який збирає інформацію про вулиці з метою підвищення ефективності їх використання зараз і в майбутньому.
Ініціатива "Автономна готовність" - це програма, спрямована на підвищення безпеки вулиць сьогодні шляхом аналізу стану інфраструктури для подальшого вдосконалення автошляхів у майбутньому. В рамках проекту місто Барселона та DGT використовують передові технології допомоги водіям від підрозділу Mobileye (корпорація Intel), щоб зробити місто більш безпечним, як зараз, так і в довгостроковій перспективі. Оснащення автопарком, який рухається дорогами з високою частотою, виконує подвійне призначення: автопарки отримують значне підвищення безпеки, тоді як місто отримує цінні дані про найбільш небезпечні з точки зору аварійності місцевості, де дорожню інфраструктуру можна вдосконалити. Приклад цього співробітництва між державою та приватними компаніями в Барселоні заохочує компанії, які надають логістичні, поштові, транзитні, комунальні та інші послуги приєднатися до проекту, надаючи переважний статус цим "безпечним флотам" у таких сферах, як пріоритетне паркування, надання доступу, завантаження та розвантаження.
Загалом 400 автомобілів з 12 місцевих автопарків оснащені модернізованою системою допомоги водіям (ADAS) Mobileye 8, яка працює на базі процесора EyeQ4 з функціями штучного зору. Транспортні засоби, оснащені Mobileye, щодня загалом проїжджають 28000 миль (45 000 км), надсилаючи в хмару дані про те, що "бачить" бортова камера. За перші два місяці проекту було виявлено 240 000 пішоходів і 37 000 велосипедистів, а обладнані транспортні засоби пережили 668 критичних ситуацій, результатом яких могли б стати зіткнення, яких вдалося уникнути завдяки попередженням про безпеку, переданим системою водієві. Очікується, що кількість транспортних засобів, оснащених Mobileye, зросте до 1000 одиниць у 2020 році та до 5 000 одиниць протягом трьох років.
Прочитавши дану статтю до кінця, ви зрозумієте, яким чином застосування інтелектуальних систем допомоги водієві (ADAS) може допомогти керівництву міст здійснити комплексний аудит дорожньої інфраструктури та значно підвищити безпечність транспорту на вулицях міст.   
Джерело: https://www.traffictechnologytoday.com/news/data/data-collection-project-mapping-28000-miles-of-barcelonas-roads-daily.html?fbclid=IwAR2ItcLFcWOfPcedY63jqOdDMjHxkO-lrB5r76OMVADXm2pgKwTQqmtCZNI