Company picture

Розумні технічні системи зменшують затори взамін за частку вартості нових доріг

Нові транспортні проекти, які постійно оголошують органи влади, коштують дорого. Під час останніх виборів у Новому Південному Уельсі та Вікторії, вартість виконання даних урядом штату обіцянок щодо розвитку транспортної інфраструктури склала 165 мільярдів австралійських доларів. Те, чого найбільше бракує в обіцяних транспортних рішеннях - це розумна технологія, яка забезпечує більші вигоди за частку витрат – зокрема, витрат при модернізації існуючих доріг. Співвідношення користі до витрат може бути більш ніж вдесятеро більшим, ніж для нової дороги.
Зрозуміло, що інфраструктурні витрати допомагають розвивати економіку. Подібні проекти також надають вигоди суспільству, в тому числі зростання безпечності доріг, скорочення часу на поїздки та зменшення пробок. 
Економічну цінність цих проектів зазвичай можна виміряти, використовуючи співвідношення вигод до витрат (BCR). Наприклад, BCR проекту з будівництва північно-східної кільцевої дороги (North East Link road) в Мельбурні вартістю $15.8 млрд. австралійських доларів оцінюється на рівні 1.25 – за кожен вкладений долар економіка та суспільство отримали додаткових переваг на 1.25 долара. Для залізничного тунелю метрополітену м. Мельбурн отримано рекордний показник BCR на рівні 3.3.
Але чи достатньо високі вигоди ми отримуємо взамін за гроші? Чи можуть більш дешеві альтернативні варіанти інвестицій принести більше вигод?
Прочитавши дану статтю повністю, ви зможете дізнатись, який рівень вигод для економіки та суспільства міст може приносити запровадження сучасних інтелектуальних систем управління існуючою інфраструктурою порівняно із витратами на створення нових об'єктів міської інфраструктури. 
Джерело: https://theconversation.com/smart-tech-systems-cut-congestion-for-a-fraction-of-what-new-roads-cost-125718