Company picture

Що робити artificial intelligence (AI) з системами запобігання зіткнень?

Системи запобігання зіткнень Mobileye містять надійний штучний інтелект, побудований на двох десятиліттях і 200 мільйонах кілометрів дорожнього досвіду. 
Хоча системи запобігання зіткнень існують на ринку протягом багатьох років і показали себе ефективними в підвищенні безпеки автопарку, для багатьох менеджерів парку вони є таємничою частиною техніки під капотом їх автомобілів. Отже, давайте подивимося, як працюють наші системи запобігання зіткнень.
Ключова особливість систем запобігання зіткнень Mobileye полягає в тому, що, оскільки люди керують своїм баченням, комп'ютер, озброєний камерою, може зробити те ж саме - з додатковою перевагою, що йому ніколи не стає нудно, він не втомиться та не нервує. Візьміть, наприклад, людину, яка їхала по шосе протягом восьми годин: наскільки зосередженою вона може бути, щоб зберегти безпечну дистанцію від автомобіля попереду? Для комп'ютера системи уникнення зіткнень – навпаки, дві години, чотири години або вісім годин не мають значення.
"Фішка", однак, полягає в тому, що комп'ютер повинен "бачити", коли людина бачить і реагує належним чином. Саме тому багата історія та широке визнання Mobileye на ринку мають значення. Протягом 20 років Mobileye розробляє штучний інтелект (AI), необхідний для комп'ютерного чіпа, щоб визначити різницю між зупиненим транспортним засобом і транспортним засобом, що рухається, або щоб розрізняти, коли ви занадто наблизились до автомобіля, що рухається попереду, або просто застрягли у дорожній пробці.
Для цього рівня навчання знадобилися роки, і мільйони кілометрів. Штучний інтелект Mobileye було розроблено протягом двох десятиліть, він базується на відеоматеріалах, відзнятих протягом 200 мільйонів миль пробігу. Це відео ретельно аналізується і використовується для підготовки нашого AI. Це дорожній знак або пішохід? Наш AI "бачив" і навчався на достатній кількості кадрів, щоб знати різницю. Весь цей досвід записується в чіп EyeQ® від Mobileye, стаючи невід'ємною частиною нашої системи уникнення зіткнень.
І майбутнє виглядає ще більш захоплюючим. Мобільні чіпи нового покоління розроблені для того, щоб скористатися інформацією, отриманою від інших мікросхем наступного покоління, поширюючи дану інформацію серед інших автомобілів, обладнаних Mobileye. Це дозволить системам запобігання зіткнення Mobileye обмінюватися інформацією через хмару про трафік і погодні умови в режимі реального часу. Інша велика перевага цієї системи полягає в тому, що інформація надсилається автоматично, без втручання людини, тобто ваші водії можуть залишатися зосередженими на дорозі.
Цей AI на основі хмарних технологій зможе навчитися пристосовуватися навіть до погодних умов, наприклад, повідомляючи систему, що в дощову погоду знадобиться більше часу для зупинки.
І ці переваги не обмежуються даними про дорогу та погоду. AI зможе реалізувати розумні системи ADAS, дізнаючись про поведінку водія та адекватно реагуючи. Наприклад, якщо транспортний засіб отримує часті попередження про виїзд з положення, система може попереджати водія про те, що настав час вийти на короткий відпочинок.
Таким чином, хоча технологія може здатися трохи недосяжною, вона також пропонує керівникам парку можливість зробити їх автопарк більш безпечним і більш економічним.
Зв'яжіться з нами для отримання додаткової інформації про те, як можна використовувати вдосконалений AI Mobileye для захисту вашого автопарку та водіїв.
Джерело: https://blog.mobileye.com/na/collision-avoidance-and-ai?utm_source=facebook&utm_campaign=BA_global_blog-promotion&fbclid=IwAR09jIRN60wJSsCMIqCm0neYN_gKQnNcZ2pfoqlBc10djg0B8Zsu1ZX3onI