Company picture

Системи безпеки автомобіля, які можуть врятувати ваше життя

Під час ексклюзивного опитування, проведеного у 2018 р. агентством Consumer Reports (CR) багато власників транспортних засобів із вдосконаленими системами безпеки заявили, що саме ці системи допомогли їм уникнути аварії.
Учасників опитування попросили поділитись досвідом використання функцій систем ADAS, встановлених на їхніх автомобілях, включаючи такі функції як: попередження про зіткнення з ТЗ, що рухається попереду (FCW), автоматичне аварійне гальмування (AEB), контроль сліпих зон (BSW) та інші. Більшість (57 %) респондентів повідомили, що принаймні одна вдосконалена функція допомоги водію, присутня в їхньому автомобілі, не дозволила їм потрапити в аварію. Дослідження та власні тестування показали, що деякі функції можуть підвищити безпеку, але метою дослідження було не просто зібрати статистику, а отримати від учасників опитування більш детальну інформацію. Для цього дослідження ADAS-систем компанією-дослідником було зібрано дані про понад 72 000 автомобілів.

Джерело: https://www.linkedin.com/posts/mobileye_car-safety-systems-that-could-save-your-life-activity-6572094535114067968-fIRb