Company picture

Як своєчасно захистити своїх співробітників за кермом за допомогою рішення ADAS?

Небезпека водіння в нетверезому стані та серйозні наслідки цього зрозумілі водіям у всьому світі. Але що можна сказати водіям, які мало сплять або працюють взагалі без сну? Скільки людей усвідомлюють, що керування в стані сонливості може призвести до таких само небезпечних наслідків, як і керування в стані алкогольного сп'яніння?
Здається, що водії вантажних автомобілів, які проводять довгі години в дорозі, особливо вразливі до засинання за кермом. Втома може призвести до "мікрозасинання" під час руху, яке виникає, коли людина засинає на період від 2 до 30 секунд, не усвідомлюючи цього і не пам’ятаючи про це. Ці епізоди надзвичайно небезпечні і можуть призвести до ненавмисних з'їздів зі смуги руху.

Наприклад, транспортний засіб, який рухається зі швидкістю 120 км/год за шість секунд, проїжджає близько 200 метрів, що є достатнім, щоб перетнути три смуги руху до острівця безпеки. 

Ви можете вжити ряд заходів, щоб захистити своїх водіїв від водіння у стані сонливості:
1) Запровадити на практиці сон. Хоч це й звучить так очевидно, але потрібно визнати, що найкращий спосіб уникнути сонливості - висипатися.
2) Обґрунтовані розклади, які повинен створити керівник автопарку, який не дозволяє водіям працювати зайві години та передбачте час для коротких перерв та простоїв при тривалих перевезеннях.
3) Розповідайте своїм водіям про небезпеку водіння у стані втоми та важливість відпочинку.

З вищезазначених причин, наприкінці дня важко контролювати водіння в стані сонливості. Однак ви все одно можете захистити своїх водіїв за допомогою системи попередження про з'їзд зі смуги руху. Ці попередження є частиною систем запобігання зіткненням ADAS від світового виробника Mobileye. Система попереджає водіїв про те, що їхні транспортні засоби починають змінювати смугу руху без увімкнення сигналу повороту. Ці звукові та візуальні попередження призначені для того, щоб вчасно привернути увагу водія до дороги з метою уникнення зіткнення.

Захистіть своїх співробітників за кермом за допомогою рішення ADAS Mobileye & AI.
Джерело: https://www.mobileye.com/uk/fleets/blog/lane-departure-warnings/