Company picture

Телематика і корпоративна стратегія

Що ви думаєте про те, коли чуєте слово «Телематика»? Різні люди розглядають телематику по-різному.
Експерти в управлінні автопарками вважають, що телематика має тактичний додаток і внутрішню спрямованість. На цьому рівні основна увага приділяється поведінці співробітників і розташуванню транспорту.
Наступним рівнем телематики є ефективність експлуатаційного парку. Хоча цей підхід як і раніше орієнтований на внутрішньому рівні, він впливає на такі речі, як видимість, ефективність парку і економія грошей. Він розглядає такі речі, як простий, використання палива, використання автопарку і т. д.
Реальна вартість телематики входить в стратегічний бізнес-рівень. На цьому рівні речі зовні орієнтовані і включають людей, процеси та інструменти.
Реальна цінність телематики виникає, коли ви можете використовувати інформацію, яку ви отримуєте від телематичних пристроїв, для підвищення вашої корпоративної стратегії. Якщо, наприклад, у вас є безпека, як одна з ваших корпоративних цінностей, аналіз таких речей, як швидкі прискорення і жорстке гальмування, може допомогти вам привести поведінку водія у відповідність з вашими цілями. Або ви можете використовувати інформацію про коди несправностей для перевірок, щоб подивитися, чи бачите ви різкі гальмування.
Ви можете використовувати цю інформацію, щоб говорити з водіями про те, щоб бути більш безпечними, при різких гальмуваннях, в рамках перевірок до і після поїздки. Ви також можете попросити техніків звернути більше уваги на гальма при проведенні планового техобслуговування.
Якщо ваша мета полягає в тому, щоб керувати «безпечним» флотом, тоді дані, які ви отримуєте щодо км за годину, процентне час простою, швидкість двигуна, швидкість руху і т. Д., Можуть розповісти вам, чи відповідають ваші методи роботи вашим цілям.
FleetSAFE дає вам багато різних даних, якщо їх використовувати в повній мірі, вони можуть допомогти вам краще узгодити свої дії зі стратегічним напрямком Вашої компанії.