Company picture

Революція даних придорожньої інфраструктури

Mobileye робить революцію в життєво важливій задачі моніторингу придорожньої інфраструктури, стану дорожнього покриття та інформації про рух. Дізнайтеся, як працює система і які переваги вона може принести дорожнім та комунальним службам і підприємствам.

Збір точних даних про інфраструктуру та рух і є ключовим обов'язком міст, департаментів транспорту, дорожніх операторів, комунальних служб і багатьох інших. При використанні сучасної технології збору даних процес збору цієї інформації є повільним, громіздким і вимагає багато часу. Ці недоліки призвели до використання застарілої і / або неточної інформації, що ще більше ускладнило і без того обмежений бюджет.

Наразі Mobileye впроваджує революцію збору даних за допомогою Mobileye Data Services. Ця передова технологія пропонує точний і своєчасний збір даних, дозволяючи організації легко відстежувати інвентаризацію об’єктів інфраструктури та розуміти проблеми руху.

Процес починається з самого збору даних. Після збору даних про об’єкти дорожньої інфраструктури, таких як дорожні знаки, ліхтарні стовпи, водостоки і кришки люків, ці дані об'єднуються і групуються. Цей процес зазвичай відбувається після того, як кілька записаних поїздок на ділянці дороги були завантажені в хмару Mobileye.

Ця інформація потім використовується для створення карти з високою роздільною здатністю, яка називається Mobileye Roadbook ™ і є GIS сумісною.
Для інших типів даних, таких як інформація про рух та якість покриття, процес трохи відрізняється. Інформація про рух, така як кількість велосипедистів, записується за період часу, що дозволяє планувальникам розуміти структуру руху в різний час дня. Якість покриття, якість смуг і подібні типи інформації також записуються і обробляються. Потім цю інформацію, яка теж є GIS сумісною, можна використовувати для оптимізації утримання доріг, покращення безпеки дорожньої інфраструктури.

Джерело: https://www.mobileye.com/en/data/blog/the-roadside-data-revolution/