Company picture

Відеореєстратори та системи запобігання зіткненням – чи досить відеозапису?

Для керівників автопарку та безпеки автопарку зіткнення є однією з найбільших проблем. Транспортні засоби виходять з ладу, водії можуть травмуватися і загалом це призводить до цілої низки несподіваних витрат. І, звичайно, існує небезпека для вашої компанії зазнати втрат внаслідок потенційно руйнівних судових позовів. Це призвело до того, що багато керівників автопарку купують відеореєстратори для свого автопарку.
Дійсно, існує декілька потенційних переваг відеореєстраторів, наприклад, запобігання виплат за аварії, в яких водій автопарку не винен, можливість контролювати поведінку водія та можливість використовувати кадри в реальному часі в навчанні водіїв.

Однак чи є відеореєстратори єдиним чи навіть найкращим рішенням для керівників автопарку? Доказ того, що ваш водій не несе відповідальності за зіткнення, - це чудово, але запобігання зіткненням набагато цінніше. Системи запобігання зіткненням суттєво впливають на зменшення кількості зіткнень – у звіті Інституту страхування безпеки автомобільних доріг (IIHS) показано, що у транспортних засобів, оснащених системами попередження про зіткнення із транспортом, на 27% скоротилися випадки зіткнень із транспортом попереду, а у транспортних засобів, оснащених системами попередження про з'їзд зі смуги руху, кількість зіткнень внаслідок з'їзду зі смуги руху скоротилась на 11%.

Прочитавши статтю до кінця, ви зможете порівняти функції відеореєстраторів та систем запобігання зіткненням, і визначитись, які саме системи більше підходять для реальних потреб вашого автопарку.

Джерело: https://www.mobileye.com/us/fleets/blog/dash-cams-and-collision-avoidance-systems/