Company picture

Вжиття заходів - збереження життя

Останніми роками спостерігався вибух у кількості високотехнологічних інструментів, доступних керівникам автопарків, що дозволяють їм ефективніше управляти своїм автопарком. Можливо, найважливішим кроком є розробка систем запобігання зіткненням.
Відповідно до даних Національної Адміністрації з Безпеки Дорожнього Руху (НАБДР), Національне дослідження причин та наслідків автомобільних катастроф , проведене у 2005-2007 рр., підтвердило, що 94% зіткнень відбулося внаслідок помилок водія та до недавнього часу керівники автопарку мали в руках обмежений інструментарій для захисту своїх автопарків. Звичайно ж, навчання було і є життєво важливим компонентом у безпеці водія, але важко контролювати те, що відбувається, коли навчання закінчено і водії сідають за кермо.
Зараз, розвиток системи запобігання зіткненням, котрими можуть легко бути обладнані найбільш старі автомобілі, посадив керівників автопарку в кабіну, так би мовити. Візьмемо, наприклад, як базовий приклад, як водії підтримують безпечну дистанцію від транспортних засобів, що рухаються попереду. Ви можете спробувати провести цей урок для своїх водіїв, але коли водій входить у кабіну, вони залишаються наодинці. Ось чому (серед інших причин) компанія Mobileye розробила всебічну систему запобігання зіткненням, що включає п'ять функцій, що рятують життя, підтримуючі ваших водіїв за допомогою "додаткової пари очей" у кожному автомобілі.
Мова йде не про штрафні квитанції – індикатор обмеження швидкостіДавайте почнемо з уроку, який часто викладають, але, на жаль, ігнорують – перевищення швидкості. За даними НАБДР, перевищення швидкості стало причиною 26% випадків смертельних випадків на дорогах у 2017 р. Індикатор обмеження швидкості Mobileye допомагає водіям уникати перевищення швидкості, повідомляючи їм про нові обмеження швидкості і їх перевищення. 
Скорочення наїздів – Моніторинг і попередження про недотримання безпечної дистанції з транспортом, що рухається попередуЗгідно з дослідженням, проведеним НАБДР у 2014 р., щодо ситуацій, які сталися із важкими вантажними автомобілями перед ДТП, 33% цих ситуацій були пов'язані із недотриманням водіями цих автомобілів відстані до транспортних засобів, які рухались попереду. Ще гіршою обставиною є той факт, що, відповідно до результатів дослідження, проведеного Michelin, в той час як 74% водіїв зазначили, що зазнали зіткнення із транспортним засобом, який рухався позаду, протягом попередніх 6 місяців, лише 11% водіїв зізнались, що скоїли наїзд на транспортний засіб, який рухався попереду. Це означає, що є багато водіїв, які навіть не усвідомлюють, що вони здійснюють наїзд. Система моніторингу та попередження Mobileye позбавляє водія необхідності здогадуватися, повідомляючи їм, наскільки далеко під час гальмування вони знаходяться від автомобіля, що знаходиться попереду, і попереджає водія, коли ця відстань стає небезпечною.
Стій! Заради безпеки – попередження про зіткнення з автомобілем, що рухається попередуІноді недостатньо просто дотримуватися дистанції. Дослідження НАБДР, проведене у 2007 р., на яке часто посилаються, показало, що 47% водіїв, які потрапили в ДТП, пов'язані із зіткненням із транспортним засобом, що рухається попереду, навіть не застосовували гальма, що свідчить про те, що вони відволікались на щось, або що транспортний засіб, який рухався попереду, зупинився раптово. Уявіть собі можливість сидіти в салоні кожного автомобіля вашого автопарку, щоб тримати водія зосередженим. Саме в цьому полягає сила систем попередження зіткнень, таких як Mobileye – транспортний засіб, що рухається попереду, знижуючи швидкість, активує систему попередження про зіткнення, попереджаючи водія про неминуче зіткнення, так, як би це було, якби ви сиділи поруч із водієм.
Рятуємо вразливих учасників дорожнього руху – попередження про зіткнення із пішоходами та велосипедистамиПішоходи та велосипедисти на дорогах перебувають в найбільшій небезпеці – за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, пішоходи становлять 22% всіх загиблих в ДТП. Тому компанія Mobileye розробила попередження про зіткнення із пішоходами та велосипедистами, спеціально для попередження ваших водіїв про неминучі зіткнення з пішоходом або велосипедистом.
Залишайтесь у своїй смузі руху – попередження про схід зі своєї смуги рухуВ той час як ми знаємо, як залишатись у своїй смузі руху, але тривалі поїздки можуть легко призвести до сонливості за кермом – ще більш небезпечної умови, оскільки її так легко пропустити поза увагою. Система попередження про схід зі своєї смуги від Mobileye попереджує водіїв, коли вони змінюють смугу руху без використання сигналу повороту, що часто є ознакою втоми водія. Повідомляючи водіїв про цю небезпечну ситуацію, система попередження про схід зі смуги руху може допомогти запобігти найбільш смертельно небезпечному типу зіткнення. Відповідно даним Федерального управління шосейних доріг, схід зі своєї смуги руху став причиною 52% смертельних випадків на дорогах у 2015-2017 рр.
Напевне, найкращим з усього є той факт, що ці інструменти не лише допомагають запобіганню зіткненням, але й, як показують дослідження, вони також допомагають водіям покращити їхні навички водіння. Виявляється, що системи запобігання зіткненням діють майже як викладачі в кабіні, попереджуючи водіїв, коли вони починають себе погано поводити – по суті, створюючи навчальний кабінет на робочому місці.
Для отримання додаткової інформації з питань модернізації флоту за допомогою систем запобігання зіткненням зверніться до Mobileye для отримання додаткової інформації та демонстрацій.
Джерело: https://blog.mobileye.com/na/collision-avoidance-features