Company picture

Як досягти зниження частоти зіткнень завдяки використанню системи Mobileye. Кейс від оператора шкільних автобусних перевезень Seman-Tov

Компанії по всьому світу покладаються на технологію запобігання зіткненням від "Mobileye An Intel Company", з метою зниження кількості зіткнень та підвищення безпечності автопарків. Безпека є особливо критичним питанням для автопарків, які перевозять школярів. Семан-Тов, автобусна компанія з Нью-Джерсі, яка перевозить 8000 до 10 000 дітей на день, почала користуватися системою безпеки Mobileye з метою скорочення кількості зіткнень своїх автобусів із транспортом, що знаходиться попереду, як мінімум на 50 відсотків, при цьому значно покращивши поведінку водіїв у процесі використання системи.
Компанія Seman-Tov почала встановлювати підрозділи Mobileye у своєму автопарку в 2017 р. в якості додаткового засобу, з метою допомогти водіям краще впоратися з проблемою одночасного спостереження як за дорогою, так і за дітьми, які перебувають в салоні. Компанія виявила, що система Mobileye призвела до значного підвищення безпечності перевезень, а зіткнення із транспортом, що знаходиться попереду, значно скоротилися, і в результаті було зекономлено значні кошти. Водії автобусів позитивно реагували на попередження про виїзд із смуги руху, про загрозу зіткнення із транспортом, що знаходиться попереду, та інші сповіщення системи, зазначивши той факт, що технологія допомагає їм краще зосередитися на дорозі.
Після впровадження Mobileye в автопарку з понад 150 автобусів, водії компанії Seman-Tov високо оцінили це рішення як "додаткову пару очей", яка надає секунди, щоб врятувати життя, підвищує готовність водіїв та допомагає безпечно перевозити учнів. Сьогодні компанія продовжує замовляти пристрої Mobileye для кожного нового автобуса, який вона купує, і водії компанії заявляють, що технологія запобігання зіткненням "повинна бути у кожному автобусі по всій території США".
Джерело: https://newsroom.intel.com/articles/seman-tov-school-bus-fleet-lowers-collision-rates-mobileye/