Company picture

Надаючи час для життя – Як системи запобігання зіткненням надають водіям секунди, що рятують життя

Відповідно до спільного звіту, опублікованого Національною Адміністрацією з Безпеки Дорожнього Руху (НАБДР) спільно з Інститутом Транспорту Virginia Tech (ITVT), 80 % зіткнень та 65 % аварійних ситуацій трапляються з причини відволікання водія, що відбувається за останні три секунди до аварії.   
Це правда, лише 3 секунди неуважності можуть бути між життям та смертю. Але реально, чи можна очікувати, що водії повністю зосереджуватимуться на дорозі в будь-який час, особливо в світі, настільки залежному від мобільних пристроїв? Що було б, якби ми могли привернути увагу водіїв у найважливіші моменти, купуючи їм ці дорогоцінні секунди, перш ніж станеться зіткнення?

Система запобігання зіткнення Mobileye робить саме це: моніторинг і попередження про порушення безпечної дистанції допомагають привернути увагу водіїв, коли вони знаходяться занадто близько до транспортного засобу, що знаходиться попереду, а функція попередження про зіткнення із пішоходами та велосипедистами попередить водіїв про потенційні небезпеки попереду. Попередження про зміну смуги руху може попередити водіїв, які, можливо, несвідомо змінили смугу руху, допомагаючи їм уникнути деяких найбільш небезпечних типів зіткнень.

Джерело: https://blog.mobileye.com/na/life-saving-collision-avoidance