Company picture

Як суттєво зменшити витрати на паливо

Коли справа доходить до структури операційних витрат автопарку, витрати на паливо завжди є центральним пунктом, поступаючись лише витратам на амортизацію транспортних засобів. 
Таким чином, управління економією палива є одним із ключових завдань для кожного керуючого автопарком. На щастя, телематичні рішення можуть допомогти операторам автопарків суттєво скоротити цю статтю витрат. 
Згідно з висновками американської консалтингової компанії Frost & Sullivan, переваги використання телематичної системи управління автопарком забезпечують зменшення витрат на паливо до 25 % і часу простою авто до 30%. Але автопарки працюють на паливі, тому вам доведеться нести ці витрати, чи не так? За допомогою телематики ви можете зробити це значно ефективнішим способом.  Ось дві найпростіші стандартні форми звітності про паливо, доступні в ПЗ MyGeotab від канадської компанії Geotab споживання палива та заправка.
Звіт про використання палива
Звіт Fuel Usage Report про використання палива підсумовує використане паливо, пройдену відстань та економію палива для вибраних транспортних засобів і періоду часу. У цьому звіті наведено цінну інформацію, яка допоможе визначити продуктивність палива для парку та конкретних транспортних засобів. Якщо економія палива не відповідає очікуваному діапазону, користувачі можуть вжити заходів, щоб визначити першопричину перевитрати (поведінка водія, необхідність технічного обслуговування автомобіля тощо). Після вжиття відповідних заходів менеджери автопарків можуть побачити покращення паливної ефективності, що призведе до значного зниження витрат.
Звіт про заправку палива
Звіт Fuel Fill-Ups визначає події заправки, виявлені телематичним пристроєм.Це може бути дуже корисним інструментом для аналізу та виявлення шахрайства, пов’язаного з крадіжками палива.  
Існують також спеціальні звіти про паливо з Geotab Marketplace (це мережа орієнтованих на автопарк рішень):
Щотижневий звіт про тенденції витрат на простої Як випливає з назви, цей звіт щотижня відстежує витрати на простої, а також може представляти дані у вигляді графіка. Це полегшує для менеджерів автопарків відстеження тенденцій щодо часу простою та оцінку того, чи впливають спроби скоротити холостий хід.
Звіт про середню економію палива Цей звіт відображає економію палива всього автопарку візуально та в текстовому вигляді. Проста презентація дозволяє легко оцінити дані з першого погляду та ідеально підходить для звітів на інформаційній панелі. Звіт про тенденції споживання палива за останні 3 місяці Щоквартальне відстеження палива дозволяє менеджерам автопарків отримати ширше уявлення про використання палива та краще оцінити вплив політики, спрямованої на підвищення ефективності палива або зменшення відходів. Звіт про відстеження палива Спрощений спосіб відстеження вартості палива, вартості заправки, щомісячних витрат палива та місця заправки.
Усі звіти доступні для різних марок авто, моделей і років випуску. Geotab постійно вдосконалює своє програмне забезпечення, щоб додати більш повну підтримку для все більших типів транспортних засобів.