Company picture

Як не працювати на ворога? Використовуйте безпечну телематику!

Шановні друзі, партнери та клієнти!

Ми неодноразово нагадували про небезпеку та токсичність співпраці з країною – агресором.
Після повномасштабного вторгнення парламент суттєво змінив закони, які встановлюють відповідальність за співпрацю з державою-агресором.
Така співпраця є токсичною для українських та іноземних компаній і створює економічні, правові, репутаційні та інші ризики.

Компанії повинні своєчасно оцінювати такі ризики, щоб ефективно реагувати на їхні можливі негативні наслідки та приймати обґрунтовані бізнес-рішення.
Більш ніж півтора роки війни дали чітке розуміння про те, що таке співробітництво, приховане чи явне несе ще й персональну відповідальність. Відповідальність кожного, хто ще з якихось причин не оцінив весь обсяг існуючих ризиків та наслідків такої співпраці.

Тож, нагадуємо ризик використання ТЕЛЕМАТИЧНИХ ПРОГРАМ ВОРОЖОГО ПОХОДЖЕННЯ (білоруського та російського) полягає в наступному:
• Wі програми сертифіковані та ліцензовані у ФСБ Росії та спочатку налаштовані на обов'язкове дублювання всіх зібраних даних з приладів на сервери ФСБ та контролюючих органів.
• Використання GPS технологій призначене для контролю об'єктів на території України та передає дані про українські об'єкти як користувачеві, так і на дублюючі сервери в росії. Це: практично всі ваші ланцюги постачання.
• Віддалений доступ до ПО не дає доступу до коду самої програми і відповідно контролю каналів передачі інформації.

Нажаль, сталося так, що більш ніж 90% українських автопарків легковажно використовують телематичне ПЗ російського та білоруського виробництва. Вся інформація від телематичних пристроїв проходить через сервера служб безпеки цих краін (ФСБ та КГБ). Українські транспортні компаніі навіть після непоодиноких випадків влучання у логістичні центри повністю не усвідомлюють цей факт, а також жахливі наслідки використання ворожого ПЗ. Така безпечність погрожує не лише водіям і логістам, але й державі вцілому.

В нас є сучасна ефективна альтернатива телематичних рішень від канадських та ізраільских телематичних продуктів для бізнес
Geotab, Canada. www.geotab.com
Ituran, Israel www.ituran.com

Ми готові вам допомогти швидко інтегруватися в небезпечні іноваційні GPS платформи: які створені для ефективного управління корпоративними парками.
Разом до Перемоги!