Company picture

Як ідентифікація водія допомагає керувати автопарком?

Навіщо ж потрібна ідентифікація водіїв і що це дає фліт-менеджеру?Ідентифікатор водія дозволяє менеджерам автопарків мати повне уявлення про діяльність своїх водіїв, незалежно від автомобіля, яким вони керують.
Реалізується це за допомогою рішення Near Field Communications (NFC) Driver ID - доповнення до комплексної платформи керування автопарком myGeotab.
Зчитувач NFC IOX — це периферійний пристрій для підключення водія до пристрою GO. При встановленні в транспортному засобі зчитувач Geotab IOX-NFC ідентифікує водія за допомогою пасивної мітки, вбудованої в брелок.
Ідентифікація водія здійснюється шляхом притискання його ключа (або мітки) до зчитувача. Кожен ключ має видимий унікальний серійний номер. Таким чином, водій «прив`язується» до певного транспортного засобу. До одного авто можуть бути прив`язані кілька водіїв.
Зчитувач фіксує ідентифікаційний номер мітки, який пов’язаний із певним драйвером у програмному забезпеченні GO. Якщо цей ідентифікатор авторизовано, світлодіод на пристрої GO двічі блимне зеленим, і вимикач запалювання стане активним.
Фліт-менеджер може у випадку використання неавторизованої мітки NFC, включити реле іммобілізації. Тобто, унеможливити запуск автомобіля без погодження.
NFC дозволяє не тільки легко визначити, де знаходиться кожен водій але й те, як він чи вона керує автомобілем. І, зрештою, історію цієї особи, пов’язану з продуктивністю, безпекою та відповідністю іншим вимогам вашого автопарку.
Фліт-менеджер може отримувати безліч аналітичних звітів, прив’язані чи до певного водія, чи до певного авто, і саме за тими показниками, аналіз яких є необхідним саме зараз.
Використовуючи технологію з функцією #NFC, компанії можуть визначити, яким співробітникам потрібно покращити поведінку за кермом. Потім вони можуть перенавчати цих працівників, щоб зменшити ймовірність нещасних випадків, а також зменшити будь-які витрати, спричинені надмірним використанням палива та зносом авто.
Тож, ця технологія допомагає менеджерам краще відслідковувати продуктивність кожного водія та безпеку на дорозі – незалежно від того, в якому транспортному засобі вони перебувають.Ідентифікацію водія автопарку можна використовувати для керування робочим часом водія, делегування відповідальності та реалізації програм навчання тощо.