Company picture

Навіщо для реконструкції аварій потрібна телематика

Що ж таке реконструкція аварії і до чого тут #телематика?Отже, це процес, який визначає подію до, під час і після аваріі за допомогою телематичних даних. Телематичні дані допомагають вам зрозуміти аварію в ширшій перспективі.
Телематика надає вам схему подій із доступом до попередньої історії конкретного автомобіля чи водія. Цей інструмент є зручним, сучасним і вкрай важливим для менеджерів автопарків і адміністраторів для аналізу причин аварій - як це сталося і хто винен.
Телематичні дані під час реконструкції аварій надають власникам автопарків важливі деталі для розуміння подій, які супроводжували зіткнення чи іншу аварію.
Непомітні чи незначні у розумінні учасників аварії деталі дуже часто відіграють ключову роль при реконструкції аварій. Дані можна використати для глибокого розслідування.
Можна перевірити та зібрати інформацію про місцезнаходження автомобіля та обставини до, під час і після зіткнення. Таким чином складається точна картина функціонування авто перед зіткненням і під час нього, з урахування звичок водія та напрямку і сили удару.
Ось ключові напрямки використання даних при реконструкції аварії:Додаткові можливості для навчання водіїв.Незважаючи на те, скільки триває навчання водіїв безпечному водінню , нещасні випадки можуть статися. Доступ до цінних даних під рукою може захистити ваш автопарк. Перегляд даних про аварії та переказ історії через дані допоможе навчити водіїв запобігати інцидентів у майбутньому.
Переваги під час взаємодії керівництва автопарку зі страховиками та судами.
Дані, зібрані за допомогою телематичних пристроїв, можуть допомогти намалювати картину умов і подій кожного разу, коли водій потрапляє в аварію. Розташування, швидкість, перевантаження та інші фактори розкривають різні аспекти події ДТП і, порівнюючи зі спогадами та описом водія, допомагають заповнити деталі, які водій або свідки можуть навіть не згадати. Ці ж можливості також можна використовувати з процесами врегулювання претензій.
У ситуаціях, коли деталі аварії різняться між свідками, записані дані можуть допомогти відновити деталі аварії, щоб скласти точнішу картину події.Пропонуємо ознайомитися, як працює реконструкція аварій на прикладі системи MyGeotab.