Company picture

Як за допомогою Mobileye® Shield+™ визначити небезпечні місця на вулицях міста

Які міські вулиці представляють найбільшу небезпеку для водіїв, пішоходів та велосипедистів, і чому саме ці місця є небезпечними? Органи міського самоврядування та муніципальні перевізники шукають відповіді на ці питання.
Щоб визначити можливі "гарячі точки", чиновники з безпеки дорожнього руху звертають увагу на системи запобігання зіткненням Mobileye® Shield+™. 
Mobileye Shield + включає в себе вже відомі сповіщення мобільних пристроїв Mobileye, які рятують життя -• Попередження про зіткнення із транспортним засобом попереду (FCW) - попереджає про неминуче зіткнення з транспортним засобом, який знаходиться попереду.• Моніторинг та попередження руху (HMW) - попереджає, якщо дистанція до транспортного засобу, який знаходиться попереду, стає небезпечною.• Попередження про виїзд на смугу руху (LDW) - попереджає про ненавмисне відхилення від смуги руху.• Попередження про зіткнення з пішоходом/велосипедистом (PCW) * - Попереджає про неминуче зіткнення з пішоходом або велосипедистом, який знаходиться попереду.
На додаток до цих попереджень, система Mobileye Shield+, створена для великих транспортних засобів, що рухаються переповненими міськими дорогами, використовує додаткові камери для попередження водіїв про наявність важко помітних (або навіть непомітних) пішоходів і велосипедистів у "сліпих плямах" транспортного засобу.
Але й це ще не все: викликаючи особливий інтерес у містобудівників, Mobileye Shield + включає в себе вбудовану телематику, що дозволяє їм визначати потенційні місця зіткнення (так звані "гарячі точки"), тобто конкретні місця у місті, де зіткнення трапляються частіше. За допомогою цих даних, містобудівники можуть вжити активних заходів щодо вдосконалення дорожньої інфраструктури в місцях, де вона найбільше цього потребує, працівники правоохоронних органів можуть більш інтенсивно контролювати ці райони, а водії можуть пройти спеціальну підготовку щодо орієнтування в цих районах.
Прочитавши цю статтю повністю, ви дізнаєтесь, як сучасні телематичні рішення у поєднанні з штучним інтелектом та штучним зором допомагають оптимізувати міську інфраструктуру, підвищити рівень безпечності міських вулиць та врятувати найдорожче – здоров'я та життя людей. 
Джерело: https://www.mobileye.com/us/fleets/blog/mobileye-shield-can-help-identify-near-miss-hot-spots/