Company picture

Як знизити витрати від простоїв за допомогою системи запобігання зіткненням?

Однією з найважливіших цілей керівника будь-якої компанії є підвищення її ефективності. Економічно ефективний автопарк означає, що його керівник максимально скорочує витрати та одночасно підвищує прибутковість компанії – обидві ці ознаки свідчать про високий професіоналізм керівника.
Значна кількість перешкод виникає перед керівництвом автотранспортного підприємства на шляху до економічної ефективності, і час простою є однією з основних. Час простою (якщо пояснити простими словами) означає, що у вас є дороге обладнання, яке просто "перебуває десь поряд", а не допомагає вам заробляти, і здебільшого виступає важким тягарем для вашого бюджету. Або, як сказав один експерт, "Якщо колеса не обертаються – гроші не з'являються".

Непередбачені простої можуть призвести до скасованих або несвоєчасних поставок. Результат цього буде різним для різних компаній, але в деяких випадках компанії-власнику автопарку доведеться сплатити штраф за несвоєчасну доставку, а в інших випадках вантажі можуть зіпсуватися, що призведе до подальших, ще більших, втрат. Для деяких автопарків це означає порушення термінів технічного обслуговування, неотримання важливих замовлень, що в результаті може призвести до ще більш значних проблем. Звичайно, також слід враховувати нематеріальні збитки, такі як втрата довіри клієнтів та погіршення репутації компанії внаслідок низької якості обслуговування.

Перш за все, необхідно з'ясувати причини позапланових простоїв. Існує 2 основні причини: 1) поломки та 2) зіткнення. Незважаючи на те, що жодна з цих ситуацій повністю не контролюється з боку керівництва автопарку, можливо вжити ефективних заходів, щоб мінімізувати вплив цих причин, і, як наслідок, мінімізувати самі простої рухомого складу.

Прочитавши цю статтю повністю, ви дізнаєтесь, як сучасні телематичні рішення у поєднанні з передовими системами допомоги водієві (ADAS) на основі штучного інтелекту та штучного зору допомагають мінімізувати простої рухомого складу, підвищити рівень безпечності транспорту та водіїв та підвищити прибутковість вашої компанії. 

Джерело: https://www.mobileye.com/us/fleets/blog/down-is-dirty-collision-avoidance-and-downtime-reduction/