Company picture

RIACT: Ordnance Survey та Mobileye створюють новий тип збору даних

Дізнайтеся про те, як комунальні служби у Великобританії працюють з технологією Mobileye для збору інформації про технічне обслуговування об'єктів дорожньої інфраструктури та управління ними.
У травні 2019 року компанія Mobileye, an Intel Company, та Ordnance Survey (національне агентство з питань геодезії та картографії Великобританії) розпочали спільний проект під назвою RIACT (Roadside Infrastructure Asset Capture Trial) – перевірка активів дорожньої інфраструктури. Цей проект був створений у відповідь на сформульовану потребу власників автомагістралей та активів вуличної інфраструктури в своєчасному, послідовному та достовірному позначенні на мапах усіх її особливостей. Зокрема, комунальні компанії відчувають нагальну потребу у об'єднанні даних, зібраних протягом десятиліть, використовуючи застарілу, неточну інформацію – особливо щодо надземних об'єктів та об'єктів, право власності на які було передане третім особам. Іноді відсутня інформація навіть про тип або статус того чи іншого об'єкта. 
RIACT використовує можливості збору даних системи запобігання зіткненням «Mobileye 8 Connect» разом із вдосконаленою технологією картографування «Ordnance Survey» для створення служби даних активів інфраструктури для Великобританії.
Компанія «Northumbrian Water», яка забезпечує потреби у водопостачанні та каналізації майже 3 мільйонів людей, була першим великим автопарком, який приєднався до проекту RIACT. Клайв Сурман-Уелс, керівник групи операційних рішень компанії «Northumbrian Water», розповів про зацікавленість компанії програмою: «Ми справді задоволені та пишаємось тим, що стали першою комунальною компанією, яка отримала можливість випробувати цю нову технологію. Є так багато переваг, які можуть по-справжньому змінити ситуацію, коли йдеться про допомогу в управлінні нашими мережами та підтримці водопостачання наших клієнтів».
Важливо зазначити, що ця інформація збирається з транспортних засобів під час виконання ними звичайних повсякденних завдань – отже, цей проект виключає потребу у спеціалізованих (і дорогих) транспортних засобах, що надсилаються спеціально для цієї мети. Це не лише знижує витрати, але й означає, що інформація автоматично та органічно оновлюється транспортними засобами, які виконують свої щоденні завдання.Протягом лише 3 місяців в рамках даного проекту було оброблено 14 857 пакетів даних, що дозволило ідентифікувати 5 846 715 об’єктів.До цих об'єктів увійшли: 1 746 246 люків, дренажних решіток та сервісних кришок, 227 241 дорожніх стрілок, 155 789 розміток дорожніх ліній, 3 626 907 дорожніх знаків та 90 532 світлофори, і кількість опрацьованих об'єктів зростає щодня, оскільки транспортні засоби щодня використовуються для виконання стандартних завдань.
Звичайно, це лише початок. В процесі реалізації проекту RIACT буде збиратися дедалі більше даних, покращуватиметься розпізнавання об'єктів, а з входженням до проекту нових клієнтів, в тому числі органів місцевого самоврядування, буде охоплено ще більше вулиць. Будуть розроблені додаткові способи використання цих даних, які допоможуть зробити комунальні підприємства, автопарки, міста та органи місцевого самоврядування у Великобританії розумнішими, безпечнішими та ефективнішими.
Джерело: https://www.mobileye.com/en/data/case-study/ordnance-survey-mobileye-create-a-new-type-of-data-collection/