Company picture

Як геозонування допомагає управляти ефективністю роботи автопарку?

Що ж таке геозони, і як їх використовувати на користь автопарку? Геозонування корисне для багатьох цілей управління автопарком, наприклад вимірювання продуктивності автопарку, ефективності або підтримки обслуговування клієнтів.
Геозона — це певна зона у віртуальному середовищі, яка відповідає географічній зоні реального світу.
Геозони використовуються для сповіщення менеджерів автопарків про події, що відбуваються в їх межах. Що це можуть бути за події? Це інциденти, пов’язані із порушенням встановлених менеджером автопарку корпоративних правил на конкретній площі.
Корпоративні правила – це система певних обмежень для водіїв, які налаштовуються менеджером автопарку в телематичному ПЗ для контрою роботи автопарку.
Наприклад, це контроль обмежень швидкісного режиму вашими водіями у різних зонах під час певного сезону – зимового чи літнього. Чи котроль часу перебування ваших водіїв у певній зоні, часу прибуття та відбуття тощо.
Добре, якщо сезонні обмеження швидкості на певних територіях є величиною постійною. Але, нажаль, у більшості випадків в нашій країні це не так, особливо під час військових дій.
Тому перед менеджерами українських корпоративних автопарків встає нелегка задача відстеження дотримання водіями швидкісного режиму у досить динамічній реальності. Оскільки порушення швидкісного режиму – це безпека ваших співробіників і запобігання штрафів.
Тут незамінним помічником виступає телематичне ПЗ, завдяки якому менеджер автопарку зможе налаштувати будь-які зони і будь-які правила всередині них, виконання яких є необхідним для оптимізації роботи автопарку.
Геозони можуть представляти будь-який тип території, яку обере для дослідження поведінки своїх водіїв фліт-менеджер.
Сервісні та транспортні компанії використовують геозони, щоб накреслити віртуальні периметри навколо місця розташування клієнта, щоб знати, коли прибуває водій або скільки часу знадобилося, щоб розвантажити вантаж.
Будівельні компанії можуть використовувати геозони, щоб визначити, чи було викрадено або неналежним чином переміщено обладнання, яке покидає робочий майданчик.
Хорошим прикладом використання геозон для контролю часу простою автомобіля. Можливо, у вас є транспортні засоби, які простоюють у кількох місцях, але ви хочете звести до мінімуму простої у межах цих зон.
У якості геозони може бути обрана зона вашого офісу (чи офісів), завдяки чому встановлюються межі навколо робочого місця вашої компанії, щоб відстежувати, коли транспортні засоби прибувають чи від’їжджають.
Ви також можете налаштувати зони для більшої кількості місць чи їх околиць. Виходячи із специфіки вашої діяльності, це можуть бути аеропорти, АЗС, певні регіони, стоянки або двори, будівельні площі тощо.
Зрештою, поєднання використання геозон зі звітами про порушення корпоративних правил дозволяє аналізувати та отримувати чіткішу картину поведінки водіїв вашого автопарку.!