Company picture

Хмарний атлас Mobileye RoadBook на допомогу AV та водієві 

Поговоримо сьогодні про інновації. Понад два десятиліття Mobileye надає автомобільній промисловості технологію AI для передових систем допомоги водієві ADAS

Сьогодні компанія пропонує повний спектр мобільних рішень, від вдосконалених ADAS до готових систем безпілотного керування. Унікальним елементом, який забезпечує таке розширення та прокладає шлях до майбутнього мобільності, є технологія REM™(cкорочено від Road Experience Management™), яка працює в хмарі.

REM використовує дані, отримані в реальному часі з транспортних засобів, обладнаних Mobileye, для створення глобальної 3D-карти. Зібрані дані компілюються в хмарі в карту під назвою Mobileye RoadBook, "глобальний дорожний атлас". Щодня по всьому світу за допомогою REM на карту наносяться мільйони кілометрів автотрас.

Головна відмінність застосовуваного процесу картографування - особлива увага до ключових деталей дорожньої обстановки (знаків, перехресть, світлофорів і т. д.), що мають вирішальне значення для здатності «автопілота» чи водiя сприймати та аналізувати навколишнє оточення.

Німрод Нехуштан, старший віце-президент із розвитку бізнесу та стратегії Mobileye та співгенеральний менеджер REM, розповів на AutoTech Detroit 2023 про цю ключову технологію, яка є важливою не лише для автономних автомобілів завтрашнього дня, але й кардинальною для сучасних водіїв також.

За словами Нехуштана, «…REM розроблено таким чином, щоб надати як автономним транспортним засобам, так і водіям-людям знайомство з будь-якою дорогою, якою вони можуть їздити… так, ніби вони їздили там раніше».

Доповнення до портфоліо мобільних рішень Mobileye під назвою Cloud-Enhanced Driver-Assist об’єднує дві основні сфери – ADAS і REM™ – і об’єднує їх у новому інноваційному рішенні, яке виводить технологію допомоги водієві на новий рівень. 
Детальніше: https://bit.ly/458Gerf
Читайте також про REM: https://bit.ly/47maQaH